‘Zomerkriebels!’


Het is bijna zomer of de zomer is net begonnen. Voor veel gezinnen betekent dit dat er veel buiten wordt gedaan als het lekker weer is: buiten spelen, buiten eten en uitstapjes maken. De gesprekken zullen gaan over de vakantie. Dan gaan ouders niet werken en de kinderen zijn vrij. Misschien treft u al voorbereidingen voor wat u in de vakantie met de kinderen wilt gaan doen en praat u daar met hen over.
Het Piramide-project waar we nu mee beginnen gaat over de zomer. We beginnen met wat de kinderen meemaken en begrijpen van het zomerweer. We laten de kinderen buiten de zomer beleven, we spelen met water en zand, we praten en kijken naar schaduw en we bouwen tenten.
Een groot deel van de zomer speelt zich af in de vakantieperiode, een aantal weken waarin uw kind niet naar de gastouder gaat. Natuurlijk regent het in de zomer ook regelmatig maar als het goed is, is het ook vaak heerlijk zomerweer. Misschien wordt het wel heel heet. Hoe gaat het er bij u thuis toe als het heel warm is?
Hoe reageert uw kind op de zomerse sfeer? Speelt uw kind meer buiten? Wat speelt het graag? Hoe gaat het met ’s morgens opstaan en ’s avonds gaan slapen? Het is immers nog licht als de kinderen naar bed gaan en al licht als ze opstaan. Hoe is het om buiten te eten? Hoe reageert uw kind op het dragen van de zomerkleren?

Doet u thuis mee?

Download dan nu
hier de ouderbrochure ‘Zomerkriebels!’ van het thema ‘Zomertijd’.